PRISIJUNK PRIE MŪSŲ

Naujienos

2015-05-14

BRC sertifikatas gamybinei įmonei UAB Pajuva

2015 metais sertifikavimo įmonė Bureau Veritas Lit. auditoriai auditavo gamybinę įmonę UAB "Pajuva" pagal BRC Global Standart for Food Safety reikalavimus ir jai suteikė BRC sertifikatą.

1998 m. Britų mažmenininkų konsorciumas (angl. British Retail Consortium - BRC) sukūrė ir įdiegė BRC maisto techninį standartą, kuris skirtas naudoti vertinant parduodamų maisto produktų gamintojus. Jo paskirtis padėti maisto tvarkymo įmonėms gaminti ir tiekti vienodo saugumo bei kokybės maisto produktus. Dėl BRC standartų reikalavimų ir kontrolės metodikos aiškumo ir universalumo jie pripažįstami visame pasaulyje.

Šis sertifikatas įrodo, kad įmonė ne tik kruopščiai atsirenka patikimus tiekėjus, bet ir griežtai kontroliuoja produktų gamybos, pakavimo, sandėliavimo ir tiekimo klientams procesus.



2014-08-11

Bolivinės balandos sėklos (Kynva)

Turi daug skaidulinių medžiagų, mažai cukrų. Baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių.

Tai puiki alternatyva ryžiams ar kuskusui. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais, arba saldžią su pienu (kokoso, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai. Tinka daiginti.



2014-08-11

Burnočio sėklos

Burnočio sėklos - lengvas, greitai įsisavinamas maistas.  Burnočio baltymai yra pačios aukščiausios kokybės, lenkiančios bet kurį kitą javą ar baltyminį produktą, o vienos iš svarbiausių aminorūgščių - lizino - yra net du ar tris kartus daugiau nei kitose grūdinėse kultūrose. Atvirkščiai, angliavandenių yra mažiausiai. Kupina sauja burnočių turi daugiau kalcio nei stiklinė pieno. Ištirta, kad vegetarinėje mityboje burnočiai yra vertingesnis produktas už kviečius, kukurūzus, ryžius ir soją.



2014-07-11

Chia sėklos (Ispaninio šalavijo sėklos)

* Omega 3, kalcio, geležies, kalio ir kitų mikroelementų šaltinis.

* Suteikia energijos, ištvermės, pagerina širdies veiklą, sumažina cholesterolio kiekį organizme, stabilizuoja cukrų kraujyje, puiki žarnyno šluota, todėl tai yra puikus pasirinkimas norintiems sulieknėti.

* Tinkamos kūdikiams nuo 6 mėnesių amžiaus.

* Neutralaus skonio.

* Lengvai virškinamos, todėl nebūtina sumalti ar mirkyti.

* Dedamos į įvairias košes, jogurtus, salotas, kokteilius, avižinius dribsnius, kepinius.



2014-05-13

Naujas įrenginys - naujos galimybės!

 

Naujas įrenginys - riešutų, sėklų, prieskonių, prieskoninių žolelių pasterizavimas ir kepinimas.

 

Įrenginio savybės:

  • Pasterizavimas

  • 2 kepinimo zonos

  • Aušinimas

 

Įrenginio galimybės:

  • Produkto maišymas ir transportavimas vibracijos pagalba

  • Pasterizavimas atliekamas, naudojant nedidelį garų kiekį

  • Unikalus smulkios frakcijos produktų (pvz. miltai, krakmolas ir t.t.) kepinimas

  • Kepinimas produktų, turinčių daug aliejaus (pvz. sezamo sėklos, linų sėmenys ir t.t.)

  • Luobelės pašalinimas kepinimo metu

  • Tikslus kepinimo laiko ir laipsnio nustatymas

  • Produkto drėgmės lygio sumažinimas iki norimo lygio

 

Didžiausia nauda:

  • Garantuota mikrobiologijos kokybė

  • Išsaugojimas organinių savybių

  • Tobulas homogeniškas pasterizavimas

  • Produkto skonio gerinimas

  • Padidinimas galiojimo laiko



2014-02-21

Nijolė Variakojienė - metų verslininkės titulas

2014 02 20 Lietuvos vyriausybėje vyko Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos kasmetinių konkursų ,,Lietuvos eksporto prizas 2013" ir "Lietuvos metų verslininkė/vadovė" apdovanojimų ceremonija. Renginyje apdovanoti labiausiai nusipelniusieji verslo atstovai. "Lietuvos metų verslininkė/vadovė" apdovanojimą pelnė Nijolė Variakojienė, įmonių grupės ALVAS GROUP bendraturtė.